In de media

ISDE-budget voor 2018 vastgesteld op 100 miljoen euro

14 december 2017

Het budget voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is voor 2018 vastgesteld op 100 miljoen euro. De overheid wil met deze subsidie komend jaar ook stimuleren dat meer bedrijven en huizen verwarmd worden met duurzame warmte.

Met deze subsidie kunnen zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels aangeschaft worden met een tegemoetkoming. Sinds 1 januari 2016 is het mogelijk om hiervan gebruik te maken.

De regeling is in de afgelopen jaren alleen maar bekender geworden. Dat is ook de reden dat het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat verwacht dat er komend jaar nog meer aanvragen gedaan zullen worden.


Besluit gastoestellen: ingang 1 januari 2017
7 november 2016

Voorkomen gevaar en hoge kosten
Het aardgas uit Groningen, het zogenaamde G-gas, raakt op een gegeven moment op. In de toekomst gaat Nederland overstappen op laag-calorisch gas (G+-gas) of, waarschijnlijk pas in een verdere toekomst, hoogcalorisch gas (H-gas). Aardgas van verschillende herkomst heeft verschillende verbrandingseigenschappen. Het is niet zomaar mogelijk een gastoestel, zoals een cv-ketel, te blijven gebruiken als de samenstelling van het aardgas verandert. Vooral gebruik van H-gas in een niet geschikt toestel kan gevaarlijk zijn. Toestellen kunnen bijvoorbeeld uitvallen of teveel koolmonoxide gaan produceren.

Daarom mag een gastoestel vanaf 1 januari 2017 alleen nog verkocht worden als:

  • Het aantoonbaar geschikt is bevonden voor G+-gas;

  • Het aantoonbaar geschikt is te maken voor H-gas (door een handeling van een monteur);

  • Op het toestel staat of het voor G+-gas, H-gas of beide soorten geschikt is.

Het verbod op de verkoop van niet toekomstbestendige gastoestellen heeft als doel het voorkomen van veiligheidsrisico’s. Maar ook om consumenten te behoeden voor hoge kosten voor het vervangen van nog niet afgeschreven toestellen. De toekomstige gaswisseling is zeker niet alleen van belang voor cv-ketels. Daarom geldt de wetswijziging ook voor bijvoorbeeld gasfornuizen, geisers, gaskachels, sfeerhaarden en terrasverwarmers.
Honeywell's evohome-radiatorregelaar ontvangt AA-energielabel
AMSTERDAM, 26 februari 2015 – Honeywell, specialist in verwarmingsregelaars, krijgt een eu.bac-energie-efficiëntielabel voor twee radiatorregelaars: de HR92 en de TheraPro HR90. In de AA-categorie mag Honeywell het hoogste eu.bac-efficiëntielabel voeren voor de HR92-radiatorregelaar. Dit is de radiatorregelaar van evohome, de slimme zoneregeling van Honeywell. De TheraPro HR90-radiatorregelaar classificeert zich in de A-categorie, wat het hoogst haalbare is voor een standalone-radiatorregelaar. Voor zowel installateurs als consumenten – die het belangrijk vinden bij te dragen aan een gezond milieu – is dit het sluitend bewijs dat een product energie-efficiënt is.

Minister Stef Blok lanceerde eind februari het keurmerk voor veilig en energiezuinig stoken met cv-ketels. Doel van is dat het aantal ongevallen – zoals koolmonoxidevergiftiging – met verwarmingsketels vermindert en cv-installaties zuiniger worden.

Solar & boilertechniek Seminar

Op vrijdag 18-04-2016 heeft weer een Solar & boilertechniek Seminar plaatsgevonden. Lees meer..

NIEUW! Remeha eTwist thermostaat

Met de slimme eTwist thermostaat en de gratis eTwist app regel je de temperatuur in een handomdraai. Snel, gemakkelijk en accuraat, waar je ook bent.